Gelişmeler

İhtiyaç Haritası Kurucusu Özgür: Tek dileğimiz umutlu olmak, çalışmak ve gönüllü olmak

Dr. Ali Ercan Özgür, “Umutlu olmak için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Tek dileğimiz umutlu olmak, çalışmak ve gönüllü olmak” dedi.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında İhtiyaç Haritası Kurucusu Dr. Ali Ercan Özgür, “Çocuk Dostu Kentler, Çocuk Odaklı Bütçe ve Stratejik Plan” başlıklı sunum yaptı. İhtiyaç Haritası’nı Türkiye’de unutulan kooperatifçilik temeliyle kurduklarını söyleyen Özgür, “İhtiyaç Haritası bir yardımlaşma kooperatifi. Kooperatiflerin düşüşe geçtiği dönemde dijital kooperatifleşme yolunu seçtik. Bu ülke çok daha zor koşullarda kuruldu.

O günlerde İktisat Kongresi düşünebilen o değerli aklın bugün sahibi oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmaların tarihe dayanan bir yanı var. İhtiyaç Haritası’nın kökeni de Anadolu’daki imece kültürü. Bu dünyada yalnız ama sosyal insanlara dönüştük. Aslında dayanışma ve mahalle kültürünü yeniden var etme gibi bir çabamız var”  diye konuştu.

“Veriye dayalı vatandaş katılımlı çözümlere ihtiyaç var”

İhtiyaç Haritası’nın yürütmüş olduğu çalışmalar, işleyiş biçimleri ve alt platformları hakkında bilgi veren Özgür, “Geleceğe umutla bakabileceğimiz bir yerde duruyoruz.

Bugün İktisat Kongresi’nde sosyal girişim dediğimiz, teknoloji dediğimiz veriye dayalı çözümler yarattığımız dünyada geleceği planlarken, iktisadı planlarken mutlaka veriye dayalı vatandaş katılımını içeren çözümlere çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Umutlu olmak, çalışmak ve gönüllü olmak”

Özgür, “İzmir bu konuda her zaman bu vizyonun öncüsü oldu. O zaman Bir Kira Bir Yuva’yı İzmir depreminde Tunç Başkan’la birlikte kurduk. İzmir’de olmak bana tüm Türkiye’de unuttuğumuz mahalle kültürünü yeniden hatırlattı. Yeniden buradan umutlanabileceğimizi gördük. Son yaşadığımız deprem çok yıkıcıydı. Orada görmek istediğimiz aslında temel şeyler vardı. Kamuoyuna çok iyi anlatılabilirdi.

Vatandaşın oradaki illerde kendi illerine sahip çıktıkları bir süreç yaşıyoruz. Tüm Türkiye’nin yardımlaşma için harekete geçmesi ve bunu bir sistemle yapması çok kıymetliydi. Sadece tek bir birey değil, benden bize, bizden hepimize geçeceğimiz bir dünya yaratma hayali aslında. Bunlarda hepimiz aklımız, fikrimiz yettiğince yer almaya çalışıyoruz.

İkinci yüzyılda çocuklara, gençlere, kendimize güvenmeye ihtiyacımız var. Bunu yapabilmek için de katılmaya, gönüllü olmaya ihtiyaç var. Umutlu olmak için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Tek dileğimiz umutlu olmak, çalışmak ve gönüllü olmak” diye konuştu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay onurcankurtay@gelismeler.com.tr
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar